55

Hoogleraren krijgen excuses VVD

VVD-site betitelde twee wetenschappers als 'prostituees' vanwege kritiek op VVD-prominent Jos van Rey... Uitspraak over prostituees was een 'te emotionele reactie'

VVD Roermond heeft excuses aangeboden aan de hoogleraren die de partijafdeling onlangs op haar website ‘prostituees van de krant’ noemde. De excuses komen als reactie op het college van bestuur van de Universiteit Maastricht dat excuses eiste.

Victor Cillekens, voorzitter van VVD Roermond, sprak:

De VVD Roermond vindt dat dit onnodig grievend is jegens de betreffende hoogleraren en betreurt dit. Hiervoor biedt de VVD Roermond haar excuses aan, aan de heren Nelen en Huberts.”

Eerder:

Het college van bestuur van de Universiteit Maastricht eist publiekelijke excuses van de VVD Roermond. Twee wetenschappers werden onlangs door de VVD weggezet als ‘prostituees van de krant’ omdat zij in de Limburgse dagbladen pleitten voor een onderzoek naar hem voor eventuele belangenverstrengeling. Komt de VVD niet met excuses, dan beraadt de UM zich op andere stappen, zo meldt Trouw.

Van Rey wordt beticht van mogelijke belangenverstrengeling in de Limburgse kranten. Hoogleraren Hans Nelen (UM) en Leo Huberts (Vrije Universiteit van Amsterdam) deden het woord als deskundigen over transparantie en integriteit. Ze pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar Van Rey, die zowel Eerste Kamerlid is, als Statenlid, wethouder in Roermond én zakenman.

De VVD achtte het kennelijk nodig de twee wetenschappers weg te zetten als prostituees vanwege hun kritiek op Van Rey. UM noemt het ‘volstrekt onterecht en ongepast’ dat wetenschappers op grond van hun aanbevelingen zo worden weggezet.

Lees ook op Joop: VVD-site noemt kritische hoogleraren ‘prostituees’

Trouw: ‘Excuses van VVD voor betitelen hoogleraren als prostituees’

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (55)