Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoogleraren protesteren tegen hoge werkdruk met openbaar college

  •  
27-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
39717467505_8f5fa83aa3_z
De hele dag (donderdag) zullen hoogleraren van de Universiteit Utrecht colleges geven op het Domplein. Ze kwamen tot deze opmerkelijke stap om te protesteren tegen de in hun ogen veel te hoge werkdruk. Dit meldt RTV Utrecht. Hoogleraar Ido de Haan zei tegen de lokale radiozender M Utrecht het volgende over de kwestie:
“We geven al jaren onderwijs op basis van een budget dat totaal niet toereikend is. Sinds 2000 zijn we met een kwart voor de bekostiging van een student teruggegaan en het aantal leerlingen is in die tijd alleen maar verdubbeld. Daardoor moet bijna 80 procent van de leraren overwerken.”
Vanaf het bordes van het academiegebouw, in een hoek van het plein, zullen hoogleraren samen met speciale gasten studenten en andere geïnteresseerden toespreken. De Haan hoopt er op dat iemand uit Den Haag een kijkje komt nemen. “Dan laten we ze zien dat de colleges de moeite waard zijn en daarom goed gefinancierd moeten worden.” Op de Universiteit Utrecht lopen sinds dit jaar welgeteld 30.374 studenten rond, waarvan 5.712 eerstejaars.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.