Laatste update 21:55
90

Hoogste aantal coronadoden gemeld sinds half mei

Het RIVM heeft in het afgelopen etmaal 38 corona-overlijdens geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds half mei. Het sterk gestegen aantal is mogelijk het gevolg van een ‘administratieve inhaalslag’, schrijft coronadataverzamelaar Marino van Zelst op Twitter.

De afgelopen week werden gemiddeld 29 patiënten met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Een week eerder waren dat er nog 18. De sterke stijging van het aantal besmettingen – het afgelopen etmaal kwamen er 2718 nieuwe bevestigde gevallen bij – laat zien dat de corona-epidemie in Nederland allesbehalve onder controle is.

Hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss zegt tegen het AD dat hij hoopt dat de nieuwe stergevallen ervoor zorgen dat mensen zich weer voorzichtiger gaan gedragen.

Eerst steeg het aantal besmettingen, toen het aantal opnames, en nu gaat dus ook het aantal sterfgevallen flink omhoog. We wisten gewoon dat dit ging gebeuren, en toch hebben we het niet kunnen voorkomen.

Premier Rutte kondigde vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie aan dat het Outbreak Management Team (OMT) maandag met een advies komt voor nieuwe maatregelen voor Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

De situatie in Nederland steekt schril af bij die in Duitsland. Hoewel ons buurland een bijna vijf keer zo grote bevolking heeft, werden er in het afgelopen etmaal minder besmettingen vastgesteld: 2507. Er overleden gisteren negen Duitsers aan corona.

Geef een reactie

Laatste reacties (90)