Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoorn stuurt honderden stempassen naar verkeerd adres, ook naar overledenen

  •  
23-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
ZOETERMEER-STEMMEN

© ZOETERMEER - Stemmen. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

De gemeente Hoorn heeft bijna 1500 stempassen naar het verkeerde adres gestuurd. In een aantal gevallen kwamen de passen terecht op het adres van inmiddels overleden personen. Dat meldt NH Nieuws. Burgemeester Jan Nieuwenburg laat weten de situatie ‘enorm’ te betreuren.
De fout ontstond doordat de gemeente adresgegevens van half november vorig jaar gebruikte in plaats van 1 februari van dit jaar. Daardoor werden verhuizingen en overlijdens niet verwerkt. Wie pas na 17 november van buiten de gemeente naar Hoorn verhuisde, kreeg helemaal geen stempas.
Inmiddels zijn in overleg met de Kiesraad en het Ministerie van Binnenlandse Zaken de verkeerde bezorgde passen ongeldig verklaard. De gemeente Hoorn heeft zelf een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Nabestaanden van overledenen die een pas ontvingen, hebben namens de gemeente schriftelijke excuses ontvangen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.