29

Horror in Zuid-Afrika: Deen mutileert tientallen vrouwen

Politie doet lugubere vondst in woning van wapendealer

De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hebben een lugubere vondst gedaan in een woning in de stad Bloemfontein. In het huis is een vriezer aangetroffen met daarin delen van vrouwelijke geslachtsorganen.

Justititie in Zuid-Afrika gaat er vanuit dat de dader een in Zuid-Afrika wonende Deen is. De 58-jarige man zou tientallen vrouwen in zijn woning hebben verkracht en verminkt. Hij zou de geslachtsorganen hebben bewaard als trofee. 

De politie kwam de man op het spoor na een tip. In het huis van de man, een vader van twee kinderen, werden behalve de lichaamsdelen ook een scalpel, verdovende middelen en ander medisch materiaal aangetroffen. 

De politie heeft tevens een mobiele telefoon in beslag genomen met belastend materiaal. Het toestel bevat foto’s waarop te zien is hoe de man te werk ging. Hij maakte zijn eerste slachtoffer al in 2010 en hield nauwkeurig bij welk orgaan bij welke vrouw hoorde. 

‘Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel vrouwen slachtoffer zijn geworden,’ aldus een woordvoerder van politie. In het vriesvak lagen maar liefst 21 delen van vrouwelijke geslachtsorganen. Het heeft er alle schijn van dat de man de vrouwen kende. 

De vrouw van de man is volgens de politie ‘hevig getraumatiseerd’ door de ontdekking. Zij en haar kinderen zijn overgebracht naar een veilige locatie. Morgen begint de rechtszaak tegen de man, die wapendealer is. De politie is ondertussen druk op zoek naar zijn slachtoffers. 

cc-beeld: Werner Vermaak

Geef een reactie

Laatste reacties (29)