6

‘Hot cop’ uit Florida wiens selfie de wereld over ging, blijkt antisemiet

‘Heel Facebook wordt hitsig van deze foto van drie politieagenten uit Florida,’ kopte Linda Nieuws deze week met dikke chocoladeletters. Niet alleen in Nederland werd de bewuste foto van de agenten grif gedeeld. Na orkaan Irma ging de foto in rap tempo wereldwijd het internet over. De agent in het midden, naar wie de meeste aandacht uitging, is nu geschorst omdat hij zich op Facebook een ware antisemiet betoonde.

‘Wat is het verschil tussen padvinders en joden,’ schreef agent Michael Hamill. ‘Padvinders komen weer thuis na hun kamp.’ Ook schreef Hamill: ‘Ik vind het grappig dat mensen klagen dat de overheid iets aan de economie moet doen, terwijl zij degenen zijn die iets met hun leven moeten gaan doen. Stomme mensen irriteren me. Stop ze in een oven en reken met ze af op de Hitler-manier. Haha.’

De opmerkingen van de politieagent waren wellicht onopgemerkt gebleven, als de selfie die hij onder werktijd tijdens de nasleep van orkaan Irma maakte niet viral was gegaan. Dat leverde hem extra aandacht op voor zijn Facebook-pagina. De opmerkingen zijn al enkele jaren oud. Hamill werd pas in 2016 ingezworen als agent bij het korps van Gainesville. De korpsleiding neemt de antisemitische opmerkingen hoog op en heeft een nader onderzoek naar de uitlatingen geopend.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)