53

Hotelmedewerkers deden vreugdedans bij ‘verkrachting’ door DSK

[VIDEO] Videobeelden uit hotel Sofitel laten zien wat oud-IMF-topman, kamermeisje en beveiligingsmedewerkers op de bewuste dag deden

Franse media tonen donderdag een compilatie van videobeelden uit het hotel in New York waar Dominique Strauss-Kahn een kamermeisje zou hebben aangerand. Op de beelden is te zien hoe de toenmalig IMF-topman het hotel verlaat, hoe kamermeisje Nafissatou Diallo ogenschijnlijk kalm haar verhaal doet tegenover beveiligers van hotel Sofitel en hoe deze twee mannen zich na het horen hiervan in een andere ruimte terugtrekken en een vreugdedansje doen.
De vreugdedans is te zien vanaf 3:24


De video, die onder andere door de Franse nieuwssite BFMTV is gepubliceerd, is een samenvatting van de gebeurtenissen op 14 mei, tussen 12.27, het moment dat Strauss-Kahn het hotel verlaat en 14.00, het moment dat de politie arriveert.

Te zien is hoe Strauss-Kahn de lift uitloopt, bij de receptie van het hotel afrekent en buiten in een taxi stapt. Hij oogt kalm en niet gehaast.

Het kamermeisje zien we eveneens rustig door de gangen van het hotel lopen en met collega’s praten. Daarna zien we haar druk gebarend haar verhaal doen tegenover de beveiligers.

Met name de beelden van de beveiligingsmedewerkers die een klein feestje zouden vieren omdat Strauss-Kahn gepakt zou zijn, voeden de complottheorieën dat de oud-IMF-baas erin geluisd is. Het openbaar ministerie in New York liet de zaak uiteindelijk vallen, omdat het kamermeisje onbetrouwbaar bleek.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (53)