3

House of Cards zet Britse premier Cameron in z’n hemd

Als blikken konden doden had de premier van Engeland nu een ernstig gezondheidsprobleem. De afgelopen dagen moest David Cameron zich meermalen verantwoorden in verband met de gelekte Panama Papers en het feit dat ook hij aandelen had in het belastingparadijs. Maar de pijnlijkste confrontatie kreeg hij pas vrijdag voor zijn kiezen.

De Britse premier had eerder al toegegeven dat hij aandelen had bij het offshorefonds van zijn vader Ian Cameron. Hij vertelde dat hij ze had verkocht vlak voordat hij eerste minister werd en dat hij er 37.000 euro aan had verdiend. Maar hij zei er ook bij dat hij dat niet deed om de belasting te ontduiken. Hij twitterde zelfs: “Ik ben van mening dat als als je altijd het goede hebt gedaan – gewerkt en belasting betaald – je daarvoor beloond moet worden, niet gestraft.”

Maar toen kwam er kritiek uit onverwachte politieke hoek. House of Cards president Frank Underwood himself, bekend om zijn sluwe leugens, manipulaties en politieke spelletjes, dacht heel anders over de uitspraken van Cameron.

Op de twitter-account van de beroemde serie, waar Underwood regelmatig van zich laat horen, plaatste hij een geniale tweet direct gericht aan Cameron die hem op zijn zachtst gezegd behoorlijk in verlegenheid brengt. Want als Frank Underwood de Britse premier niet gelooft, dan heeft hij alsnog iets uit te leggen.

Bekijk hier de tweet van Cameron en de reactie van Underwood:

Geef een reactie

Laatste reacties (3)