34

Houten piemel beledigt politieagent

Kunstenaar die naam van agent bij houten penis zette krijgt voorwaardelijke boete van duizend euro

Een houten penis in de tuin van een kunstenaar in Steenbergen is beledigend voor de wijkagent. Dat vindt de rechter in Breda, meldt de NOS woensdag.


NOS:

Kunstenaar Peter de Koning zette de grote houten penis dit voorjaar in zijn tuin en zette er een bordje bij waarop hij verwijst naar de agent. Hij vindt dat de wijkagent te ver is gegaan bij het fouilleren van zijn dochter. De rechter zegt dat de verwijzing beledigend is voor de agent en heeft de kunstenaar daarom een voorwaardelijke boete opgelegd van duizend euro. 

Volgens Omroep Brabant ziet de maker van het kunstwerk de piemel niet als belediging. “Je zou ook kunnen zeggen: het is een vent met ballen”, zei de houtkunstenaar tijdens de rechtszitting.

Vrijheid van meningsuiting
Advocaat Huib van der Hout deed tijdens de zitting een beroep op de vrijheid van meningsuiting. “De Koning wilde het optreden van de wijkagent aan de kaak stellen.” Zijn cliënt zou niet de enige in Steenbergen zijn die klachten heeft over de inmiddels overgeplaatste politieman. Bovendien vindt Van der Hout dat de politie tegen een stootje moet kunnen

NOS: Houten penis beledigend voor agent

Omroep Brabant: Voorwaardelijke boete voor Steenbergse kunstenaar van houten piemel

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)