25

HP/De Tijd komt met politiek roddelblad

Samenwerking met Weekend moet nieuw tijdschrift opleveren

Opinieweekblad HP/DeTijd wil in samenwerking met Audax-zusje Weekend een roddelblad voor hoger opgeleiden opzetten. Het tijdschrift, dat vanaf mei moet verschijnen, gaat schrijven over politici.

Hoofdredacteur Jan Dijkgraaf van HP/DeTijd is in zijn hoedanigheid als algemeen hoofdredacteur binnen Audax verantwoordelijk voor dit nieuwe initiatief. “Het zou zo maar kunnen dat we binnen enkele weken een eerste proeve van bekwaamheid tonen”, zegt hij in Het Parool.

Het ‘roddelblad voor hoger opgeleiden’ gaat vooral schrijven over politici. Politiek is immers ‘het speerpunt’ van het opinieblad, aldus Dijkgraaf. ”We laten de Oranjes, topsporters en mensen uit de entertainmentindustrie over aan andere bladen.”

Hoewel politici, zeker in verkiezingstijd, bereid zijn steeds meer uit school te klappen over hun privéleven, is de combinatie roddelblad en politiek tot nu toe weinig gelukkig. Er zijn op dat vlak in Nederland zelden echte onthullingen geweest. Voormalig Weekend-hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek gaf in 1997 al aan dat ze graag meer wilde publiceren over politici, maar dat haar verslaggevers ‘moeilijk tot het Haagse fluweel konden doordringen’.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)