5

HP/De Tijd ontslaat Kuitenbrouwer

Heftig incident 'deed emmer overlopen'

Columnist Jan Kuitenbrouwer is ontslagen bij HP/de Tijd. Volgens hoofdredacteur Jan Dijkgraaf liep de samenwerking al ruim een half jaar niet goed en was dinsdagavond de maat vol.

Over het plotse ontslag van Kuitenbrouwer zegt Dijkgraaf tegen de Volkskrant:

Er gebeurde iets, en dat was de druppel die de emmer deed overlopen.” Dijkgraaf wil dit niet toelichten ‘om Kuitenbrouwer niet te beschadigen’. Kuitenbrouwer heeft drie maanden opzegtermijn, maar Dijkgraaf ‘heeft er begrip voor als hij direct wil stoppen. Het is toch heel emotioneel, zoiets.’ “Soms accepteer je bijna alles om een columnist te behouden. Dat speelde hier niet, nee. Maar geen misverstand: ik heb met niemand zo veel geduld gehad als met Jan Kuitenbrouwer.”

Met het aantrekken van Dijkgraaf is HP/De Tijd veel vaste krachten kwijtgeraakt. Zijn komst betekende het einde van hoofdredacteur Steenhuis en diens secondant Vaessen. Ook andere redacteuren vertrokken. Dijkgraaf botste al direct bij zijn aantreden met columnist Max Pam, die weigerde te werken voor een hoofdredacteur ‘die nooit een boek leest’.

Op Twitter beweert Dijkgraaf dat die principiële verklaring van Max Pam niet klopt en hij ook die columnist wel degelijk zelf heeft ontslagen: “Grappig trouwens dat Max Pam vorig jaar ontslag nam. In mijn beleving zat hij alleen zijn opzegtermijn niet uit. Ieder zijn eigen waarheid.”

Foto: Jan Kuitenbrouwer bij Het Gesprek.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)