5

HP/De Tijd wordt maandblad

Opinieblad wil voortaan minder op papier en meer online

Opinieblad HP/De Tijd wordt vanaf april een maandblad. Dat meldt onder meer Villamedia. Redactie en medewerkers hebben dat enkele weken geleden onder geheimhoudingsplicht te horen gekregen. Het opinieblad zal tegelijkertijd de online activiteiten flink opschroeven.

Interview in HP/De Tijd
Hoofdredacteur Frank Poorthuis zegt in een reactie op de eerdere geruchten een ‘serieus onderzoek naar de mogelijkheid tot maandelijkse verschijning’ te doen. Tegelijkertijd wil Poorthuis de website en digitale verschijningsvormen flink uitbreiden.

Poorthuis:

Audax gaat miljoenen in ons investeren, online. We gaan niet maandelijks verschijnen, maar dagelijks. We gaan uitbreiden en het merk opnieuw laden. Ik zoek een chef internet en een economieredacteur.

Het is niet de eerste keer dat de verschijningsfrequentie van HP/De Tijd ter discussie staat. In 2008 wilde uitgever Audax nog naar een tweewekelijkse verschijning. Henk Steenhuis en Thieu Vaessen, de toenmalige hoofdredactie, diende hierop een aantal ‘reddingsplannen’ in, met als gevolg dat HP/De Tijd een weekblad bleef, maar zij moesten vertrekken. Daarna trad Jan Dijkgraaf aan als hoofdredacteur, die het blad platter maakte. Dat hielp niet om de oplagedaling te stoppen. Dijkgraaf vertrok twee jaar later naar Powned.

Lees hier het bericht van Poorthuis

Villamedia: HP/ De Tijd wordt maandblad

Luister hier naar een interview met Poorthuis.

cc-foto: Erwin van der Zande

Geef een reactie

Laatste reacties (5)