Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hr. Ms. Johan de Witt mogelijk naar Haïti

  •  
21-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
johandewitt_300.jpg
Amfibisch commandoschip kan van alles vervoeren
Nederland stelt het transportschip Hr. Ms. Johan de Witt van de Koninklijke Marine beschikbaar voor hulpacties in Haïti. Het schip kan veel goederen vervoeren, maar ook bootjes, helikopters en veel personeel.
De beschikbaarstelling van de Hr. Ms. Johan de Witt  komt na een verzoek van de EU aan alle lidstaten om aan te geven welke middelen ze in kunnen zetten om hulp te bieden aan Haïti.
De Volkskrant meldt dat minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken de inzet van het marineschip wil betalen “maar hij wil wel zeker weten dat er echte hulp wordt gegeven, zo liet zijn woordvoerder weten. Het mag volgens hem geen symboolhulp zijn.”
Defensie biedt als organisatie ook op een andere manier hulp. De krijgsmacht neemt deel aan de twitterveiling voor Haiti en stelt bijzondere ervaringen beschikbaar. Zo kan er geboden worden op een vlucht met een helikopter. Een overzicht staat hier.
RTEmagicC_johandewitt_500.jpg
cc-foto: Alphast

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.