Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hufterige PSV-fans vervolgd voor vernederen Spaanse bedelaars

  •  
29-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-04-29-om-17.36.11
De PSV-fans die het in Madrid nodig vonden bedelaars te vernederen, worden daarvoor door justitie in Spanje mogelijk strafrechtelijk vervolgen. Dat meldt RTL Nieuws vrijdag.
Volgens RTL heeft de aanklager in Madrid inmiddels ‘meerdere’ PSV-supporters geïdentificeerd en heeft justitie in Nederland een verzoek ontvangen om deze verdachten te horen.
Vorige maand wekten de PSV-supporters de woede van vele Spanjaarden nadat ze op een Madrileens plein muntjes naar bedelaars gooiden en hen in ruil voor geld allerlei vernederende ‘kunstjes’ lieten doen. De Spaanse premier Rajoy noemde het zelfs ‘een van de walgelijkste dingen’ die hij ooit had gezien.
PSV legde al vier supporters een stadionverbod op wegens het in diskrediet brengen van de club. Voor een aantal supporters komt daar nu mogelijk ook een strafrechtelijke vervolging bij. Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft laten weten te zullen mee werken met verzoeken van hun Spaanse collega’s.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.