Laatste update 20:53
23

Hugo Borst: Wacht niet met geld ouderenzorg tot na de formatie


Hugo Borst schoof aan bij De Wereld Draait Door om te praten over de ouderenzorg. Hij maakt zich zorgen over het feit dat de ouderenzorg nog lang moet wachten op de broodnodige extra steun, terwijl de motie voor meer investeringen in de ouderenzorg kamerbreed omarmd werd. De 100 miljoen die nu ter beschikking is gesteld, is volgens Borst nog bij lange na niet genoeg. Een deel van de ouderenzorg is er volgens Borst erg slecht aan toe, en de ouderen kunnen niet wachten tot er een nieuw kabinet geformeerd is.

Als je nu wacht tot de heren en dames klaar zijn met onderhandelen, dan is het een beetje te laat. Weet je wat er gebeurt als dat geld in oktober pas wordt beloofd? Dan moeten we dik een jaar wachten voordat de zorginstellingen gebruik kunnen maken van dat geld, en dat duurt gewoon te lang.

Borst wijst erop dat alle partijen tijdens de verkiezingen hoog hebben ingezet op ouderenzorg, en de verwachting is dat de coalitieer samen wel uit zal komen. Daarom richt Borst zich aan het einde van het fragment tot de camera om zich te richten aan de politici die nu proberen te formeren:

Jongens jullie zitten fijn bij elkaar, jullie zijn er eigenlijk op bepaalde punten uit. Ga die nou niet parkeren en over de heikele kwesties praten. Nee, schuif dat geld nou al een beetje opzij en stel dat ter beschikking, dan houdt het de boel niet zo op. En daarna ga je verder over de gevoelige kwesties.

Een ander probleem is dat er te weinig verpleegkundigen kiezen voor de ouderenzorg, dat terwijl er een grote vraag is naar nieuwe werknemers. Volgens Eefje Stokvis, woonbegeleider en verpleegkunde, komt het vooral door dat er een weinig ‘sexy’ imago is ontstaan, mede door de negatieve berichtgeving. Borst en Stokvis zijn vooral op zoek naar een jongere generatie die wil zorgen voor een nieuwe impuls.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)