30

Huisarts sleept Schippers en RIVM voor de rechter

Arts voelt zich monddood gemaakt na kritiek op griepprik. Hij beticht directeur RIVM van belangenverstrengeling met farmaceutische industrie

Minister Schippers (Volksgezondheid) en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn voor het gerecht gesleept door een huisarts. Hans van der Linde heeft grote twijfel over het nut van de griepprik die door de overheid gratis wordt verstrekt aan grote groepen Nederlanders. Van der Linde voelt zich ‘monddood’ gemaakt door de overheid. Hij werd eerder aangeklaagd omdat hij het gezag van het RIVM ondermijnde.

De minister en het RIVM belemmeren mij in mijn vrijheid van meningsuiting door een voor mij onbetaalbare bodemprocedure aan te spannen”, motiveert Van der Linde zijn dagvaarding aldus de Volkskrant.

Roel Coutinho van het RIVM die over de griepprikken gaat zou volgens Van der Linde in belangenverstrengeling zijn. Als deeltijdhoogleraar werkt de topman samen met farmaceutische bedrijven. Het RIVM en Schippers stapten na de rechter nadat de huisarts Coutinho had beschuldigd van belangenverstrengeling.

De huisarts krijgt veel bijval uit de medische wereld. In het steunfonds voor Van der Linde is inmiddels al ruim 45.000 euro gestort.

Volkskrant: Huisarts sleept minister Schippers en RIVM voor rechter

cc-foto: Roel Wijnants

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (30)