Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Huisartsen hebben schoon genoeg van machtspositie zorgverzekeraars

  •  
12-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hetroermoetom300_01.jpg
Komen in actie ... Spijkeren manifest op ministerie van Volksgezondheid
Huisartsen zijn wederom in actie gekomen tegen de machtspositie van zorgverzekeraars. Tientallen huisartsen uit acht regio’s hebben tegen middernacht een manifest met eisen op het ministerie van Volksgezondheid en op hoofdkantoren van zorgverzekeraars gespijkerd.
De huisartsen eisen van de politiek en van verzekeraars dat er samengewerkt gaat worden. Het ministerie en de verzekeraars moeten uitgaan van gelijkwaardigheid en vertrouwen op hun deskundigheid. Door de marktwerking zou de huisartsenzorg worden uitgehold. Onder het motto ‘het roer moet om’, zeggen ze:
Zinloze concurrentie wordt gestimuleerd, broodnodige samenwerking gefrustreerd. Zorgverzekeraars dicteren de zorgafspraken.”
Maar ze willen meer dan alleen samenwerking. Ook eisen de huisartsen dat er een einde komt aan ‘de geëxplodeerde zorgbureaucratie’. Door de ‘grenzeloze verzameldrift van data bij zorgverzekeraars’, zouden de huisartsen nu worden opgezadeld met veel administratie.
Als de politiek en de verzekeraars de huisartsen niet tegemoet komen, dan dreigt de actiegroep de samenwerking op te schorten.
Het manifest vind je hier

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.