Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Huisartsen tot eigen onvrede genegeerd bij vaccinatie-voorrang

  •  
03-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Huisarts in coronatijd

© ANP KOEN VAN WEEL

Huisartsen worden tot hun eigen verbazing niet gerekend tot de acute zorgprofessionals die als eerste worden gevaccineerd tegen het coronavirus. De vereniging van huisartsen heeft direct contact gezocht met het ministerie van Volksgezondheid (VWS) vanwege het ontbreken van hun beroepsgroep.
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) laat weten dat er inmiddels ‘intensief overleg’ heeft plaatsgevonden met het ministerie van VWS: ‘Dit overleg is nog niet helemaal afgerond, dus over de uitkomsten kunnen we nu nog niet met zekerheid berichten. We verwachten de afspraken morgen definitief af te ronden en dan de uitkomst te kunnen melden.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte zaterdag bekend dat er alsnog vervroegd wordt gestart met vaccineren. In eerste instantie voor mensen in de acute zorg, zoals medewerkers op de intensive care of spoedeisende hulp. Op die manier wil het kabinet voorkomen dat er een tekort aan zorgpersoneel ontstaat als het aantal besmettingen blijft oplopen. Eerder hield minister Hugo de Jonge vol dat eerder dan 8 januari beginnen met vaccineren niet mogelijk was, hoewel Nederland daarmee achterliep op vrijwel elk ander Europees land. Na een dringende oproep van intensivist Diederik Gommers en ziekenhuisbestuurder Ernst Kuipers draaide de minister dan toch bij.
Update:
Ook de huisartsen worden met voorrang gevaccineerd. Dat is afgesproken met het ministerie van Volksgezondheid, zo meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Alleen zwangere artsen en artsen die geen contact hebben met coronapatiënten krijgen het vaccin nog niet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.