Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Huisartsen wéér in actie tegen elektronisch patiëntendossier

  •  
04-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
epd_01.jpg
Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen: organisatie houdt zich niet aan afspraken ... Vereniging stapt naar de rechter
De Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen is weer in verzet gekomen tegen het elektronische patiëntendossier (epd). De vereniging klaagt de organisatie achter het epd aan, omdat gemaakte afspraken niet nagekomen worden. Volgens de vereniging is het systeem niet genoeg beschermd, waardoor gegevens van patiënten in verkeerde handen kunnen vallen. Bovendien kan het elektronisch patiëntendossier het beroepsgeheim schenden.
In december wilde de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen nog een kort geding aanspannen omdat het huisartsen verplicht werd deel te nemen aan het epd. Hier werd van afgezien omdat zorgverzekeraars destijds beloofden dat deelname aan het epd niet betekent dat een huisarts er meteen aan vastzit.
Het epd is al in gebruik genomen. Vanaf 1 januari worden patiënten bij de huisarts gevraagd of ze hun gegevens hierin willen laten opnemen. Er zijn nu zo’n 400.000 dossiers van patiënten in het LSP, Landelijk Schakel Punt, zoals het epd ook wel genoemd wordt.
Eerder verscheen op Joop: Huisartsen naar rechter om epd

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.