Laatste update 15:59
6

NAM compenseert alle huiseigenaren voor waardedaling

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) legt zich neer bij een uitspraak van de rechter over waardedaling van huizen in Groningen en compenseert alle huiseigenaren. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bevestigde eerder al een uitspraak dat het bedrijf waardedaling aan huizen door aardbevingen altijd moet compenseren. Dit geldt dus altijd en niet alleen wanneer een huis wordt verkocht, zoals de NAM graag had gezien. Het bedrijf, een joint venture van Shell en ExxonMobil, zegt nu niet in hoger beroep te gaan tegen die uitspraak.

In een plan van VVD-Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat), om tot een uniforme regeling te komen om gemakkelijker een waardedaling van een huis te kunnen vast stellen, kan de NAM zich goed vinden. Op die manier hoeft niet ieder Gronings huis dat getroffen is door een aardbeving te worden getaxeerd. Dit zou een enorme werkdruk met zich mee brengen, waar het bedrijf zich altijd tegen verzet heeft.

Volgens berekeningen van de Rijksuniversiteit Groningen zou het totale schadebedrag aan naar schatting 100.000 Groningse woningen zo’n 1 miljard euro bedragen.

Bron: NRC

cc-foto: Jos @ FPS-Groningen

 

Geef een reactie

Laatste reacties (6)