Laatste update 12:59
34

Huisjesmelker Wybren van Haga uit VVD-fractie gezet

De VVD-fractie is klaar met Wybren van Haga, die de afgelopen weken opnieuw in opspraak kwam door zijn nevenactiviteiten als huisjesmelker. De fractie wil niet verder met Van Haga, zo bleek dinsdag tijdens een fractieberaad. Van Haga gaat nu nadenken of hij zijn zetel houdt of opgeeft. Als hij in het parlement blijft, dan raakt de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de meerderheid in de Tweede Kamer kwijt.

Van Haga kwam deze maand voor de zoveelste keer negatief in het nieuws omdat hij het huurcontract van een invalide oude man niet wilde verlengen en omdat hij op agressieve wijze verhaal kwam halen bij bewoners van een Haarlems hofje waar de gemeente verbouwingswerkzaamheden liet stilleggen. “We zijn als de dood voor deze man”, verklaarde een van de bewoners maandag tegenover Hart van Nederland.

De integriteitscommissie van de VVD bepaalde een jaar geleden dat Van Haga moest stoppen met zijn werkzaamheden als pandjesbaas. Volgens de Haarlemse huurders bleef het VVD-kamerlid gewoon actief.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)