80

Huizinga huurde privé-jet voor Haags overleg

Update: Huizinga betaalt de vlucht toch zelf

Demissionair minister Huizinga (VROM) heeft op kosten van het ministerie een privé-jet gehuurd om vanaf haar vakantieadres naar een vergadering in Den Haag te vliegen. Direct na afloop vloog ze terug naar haar vakantieadres. De kosten voor de extra vlucht: 12.000 euro.

Huizinga nam vakantie in de periode dat de begrotingsvergaderingen beginnen, meldt de Volkskrant. Dat is na 6 augustus. Ze miste daardoor een vergadering van 10 augustus maar hoorde dat een week later haar eigen begroting, van VROM, op de agenda stond. Omdat er geen lijnvlucht meer te krijgen was, huurde het ministerie een privé-jet om haar van de Italiaanse stad Florence naar Den Haag te vliegen.

Volgens het ministerie was Huizinga gedwongen haar vakantie zo laat in te plannen omdat in Friesland, waar ze woont, de schoolvakantieperiode later begint. De krant haalt dat excuus onderuit omdat de Friese schoolvakanties al op 10 juli aanvingen.

Volgens ChristenUnie-leider André Rouvoet is het ‘niet relevant’ hoe ze is gereisd.

Update 13.30:

Woensdag heeft demissionair minister Huizinga besloten de kosten voor de terugvlucht terug te betalen. De kosten bedragen 12.000 euro en zullen uit haar eigen zak komen. Reden voor het terugbetalen is de ophef.

De Volkskrant: Huizinga laat zich met privéjet uit Italië ophalen

Nu.nl: Huizinga betaalt privévlucht terug

cc-foto: ministerie van Verkeer en Waterstaat

Geef een reactie

Laatste reacties (80)