10

Hulplijn pedoseksuelen dreigt te verdwijnen

250 mensen belden de hulplijn al ... Rijk stopt subsidie

Het einde dreigt voor de telefonische hulplijn voor pedoseksuelen “Stop it Now!”. Het kabinet schrapt vanaf april de subsidie. Zonder hulp van de overheid moet de hulplijn op termijn sluiten, zegt initiatiefnemer Jules Mulder in het Radio 1 Journaal.


Stop it Now! geeft advies aan mensen die zich zorgen maken over hun seksuele gevoelens en aan mensen die zich zorgen maken over de seksuele gevoelens van iemand in hun omgeving.

In de anderhalf jaar sinds de start hebben zo’n 250 mensen de hulplijn gebeld, zo is te lezen bij de NOS. De helft daarvan kwam van mannen die hulp zochten, de andere helft van naasten die zich zorgen maakten. “Het is een groep waarbij je feitelijk probeert misbruik te voorkomen. In die zin is het een hele grote groep”, aldus Jules Mulder.

Zonder de 125 duizend euro subsidie van het Rijk kan de hulplijn mensen niet meer doorverwijzen naar De Waag, een kliniek waar pedoseksuelen meer gespecialiseerde hulp kunnen krijgen. Mulder is op zoek naar financiers, maar met weinig succes. Pedoseksualiteit is nou eenmaal geen populair onderwerp.

NOS: Einde dreigt voor pedo-hulplijn

Geef een reactie

Laatste reacties (10)