Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hulplijn voor mensen die geestelijk gezond zijn

  •  
27-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
351801970_2ccf07addf.jpg
Nieuwe SIRE-campagne biedt hulp aan mensen die zich geen houding weten te geven rondom psychisch zieken
Psychisch ziek, het blijft toch een moeilijk begrip voor veel mensen. Niet zo duidelijk zichtbaar als bijvoorbeeld een gebroken been en ook nog eens veel moeilijker te genezen. Mensen met ptss, autisme, borderline of andere stoornissen hebben vaak al genoeg aan hun hoofd, zonder dat ze als zwakbegaafd of gevaarlijk worden weggezet. Daarom is er nu hulp voor geestelijk gezonden.
Er rust nog steeds een taboe op mentale aandoeningen, waardoor mensen vaak niet weten wat ze van iemand die psychisch ziek is kunnen verwachten, of hoe ze zich in hun nabijheid moeten gedragen. Om onnodig ongemakkelijke situaties voor alle partijen te voorkomen, is SIRE daarom een nieuwe campagne gestart. Mensen die moeite hebben met – of vragen hebben over – de geestelijke aandoening van een naaste of kennis, kunnen vanaf nu een speciale hulplijn bellen. Aan de andere kant van de lijn worden ze dan geholpen door mensen die zelf psychisch ziek zijn (of waren) en dus weten hoe het voelt.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.