105

Hulpverleners Moerdijk acuut ziek

Burgemeester Breda gelast onderzoek volksgezondheid... Ruim 20 politieagenten en brandweerlieden in ziekenhuis onderzocht... Omwonenden later vandaag geïnformeerd... UPDATE Milieuarts Henk Jans: Risico's ingedamd, geen gevaar voor volksgezondheid

Er komt een onderzoek naar de gezondheidsklachten van hulpverleners die de brand bestreden bij Chemie-Pack in Moerdijk. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Tientallen hulpverleners die in actie kwamen tijdens de brand in Moerdijk, hebben acute gezondheidsproblemen.

De Volkskrant meldt verder dat de burgemeester van Breda, Peter van der Velden,  het onderzoek vanmorgen aankondigde tijdens een persconferentie. Van der Velden heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid gevraagd om een gezondheidsonderzoek onder omwonenden. Er worden nog steeds elk uur metingen gedaan in het oppervlaktewater en in de lucht na de brand in Moerdijk woensdag.
Het industriegebied rond de brand in Moerdijk is tot nader order verboden gebied voor mensen die er niets te zoeken hebben.  De maatregel is onder meer genomen omdat de gemeente bang is dat ramptoeristen de hulpverlening zullen verstoren. Ook moet ‘in ieder geval voorkomen worden dat mensen in aanraking kunnen komen met gevaarlijke stoffen.

UPDATE
In en om het dorp Moerdijk zijn geen concentraties schadelijke stoffen gemeten waardoor mensen in Moerdijk gezondheidsrisico’s lopen. Dat stelde milieuarts Henk Jans zaterdag op een druk bezochte bewonersbijeenkomst in Moerdijk, zo meldt Trouw. “De risico’s zijn zo ingedamd dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid”, aldus Jans. Hij waarschuwde wel dat mensen niet onnodig het getroffen gebied moeten betreden.

Meer bij de Volkskrant: Onderzoek naar gezondheid hulpverleners Moerdijk

Geef een reactie

Laatste reacties (105)