39

Humberto’s ‘pak racistische hooligans hard aan’ hit op YouTube

'Als Chelsea niet optreedt naar racistische hooligans, moet het voor altijd uitgesloten worden door FIFA en UEFA' ... YouTube-filmpje bijna 300.000 keer bekeken in 24 uur tijd

In RTL Late Night werd er afgelopen woensdag aandacht besteed aan het racistische optreden van Chelsea-aanhangers op het Franse Richelieu–Drouot station. Humberto, duidelijk geagiteerd door het uitblijven van een kordate reactie van de club, deed een oproep aan de FIFA en UEFA om Chelsea scherp in het vizier te houden. Binnen een dag tijd is het filmpje bijna 300.000 keer bekeken.

Weet je wat hieraan het treurige is? De spelers die bij hen in het team spelen, de donkere spelers, daar juichen ze voor, omdat hij tegen een bal kan trappen. (..) En deze man omdat hij zwart is.. gooien ze hem eruit. Het zou een schande zijn van Chelsea als ze hiertegen niet zo hard optreden, tegen deze supporters… Dat ze nooit meer, hun hele leven, het stadion in mogen. En als ze dat niet doen, en Vitesse ook, werkelijk door de FIFA en UEFA voor altijd uitgesloten worden wat mij betreft.

Inmiddels is het filmpje bijna 290.000 keer bekeken, alleen al via YouTube.  De statistieken van het filmpje op de site van RTL Late Night zijn daarin niet meegenomen.

Zie ook: Racistische supporters weren zwarte man uit metro

Geef een reactie

Laatste reacties (39)