Laatste update 19:26
296

Humor rond Wilders steeds zwarter

De grappen die op sociale media rond PVV-leider Wilders worden gemaakt, krijgen een steeds macaberder karakter. De PVV-leider, bekend om zijn voorliefde voor zwarte humor, maakte dinsdag sarcastische opmerkingen richting PvdA-voorzitter Hans Spekman die het had gewaagd kritiek te uiten op de oproep tot ‘revolte’ door Wilders. De PVV-leider suggereerde dat PvdA-leden hem willen vermoorden. “Als de kogel komt, staat er PvdA op de zijkant gegraveerd,” grapte hij.

De voorzitter van de PvdA-afdeling Katwijk, advocaat Willem den Hertog, stapte via Twitter in de mallemolen die de PVV-leider in gang had gezet. Hij twitterde al even zwartgallig:

We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid). Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er ‘van het dankbare Nederlandse volk’ op te graveren’.

Volgens sommige media is er geen sprake van zwarte humor maar is dit daadwerkelijk een serieus bedoelde gedachtewisseling tussen politici in Nederland. Dat lijkt een lachertje.

Update 18:00

De PvdA-voorzitter is inmiddels opgestapt. Dat meldt Omroep West. Volgens het bestuur en de fractie zou zijn positie door de uitlatingen ‘onhoudbaar’ zijn geworden.

Geef een reactie

Laatste reacties (296)