Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Huurprijzen woningmarkt fors gestegen, middeninkomens in de knel

  •  
08-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
15247902715_cb3ed190e6_b
De gemiddelde huurprijzen in de vrije sector zijn dit jaar opnieuw fors gestegen. In heel Nederland bedraagt die stijging bijna 6 procent. Uitschieters zijn Zoetermeer en Apeldoorn waar de huren met meer dan 20 procent omhoog gingen ten opzichte van het jaar ervoor, in Amersfoort en Almere is dat respectievelijk 15 en 19 procent.
Een van de oorzaken voor die stijging is dat steeds meer mensen vanwege de hoge huren in grote steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam uitwijken naar de omringende gemeenten. Het gevolg daarvan is dat in die gemeenten de huizenmarkt onder druk komt te staan, met explosieve huurstijgingen als gevolg.
Huurwoningensite Pararius, die de cijfers bekendmaakte, zegt zich zorgen te maken. Pararius voorspelt dat de fors stijgende huren een trend is die de komende jaren alleen nog maar zal voortzetten, waardoor het vooral voor mensen met middeninkomens steeds lastiger wordt een woning te vinden.
Bron: NOS / cc-foto: WJBRAPS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.