Laatste update 11:44
125

Britse premierkandidaat: ‘Huwelijk is alleen bedoeld voor christelijke hetero’s’

De volgende Britse premier is van de Conservatieven en vrouw. Dat staat vast nu Theresa May en Andrea Leadsom de enig twee overgebleven kandidaten zijn om David Cameron op te volgen die er de brui aangaf nadat zijn strategie om de EU-haters uit te schakelen met een referendum volledig mislukte. May is een verklaard tegenstander van Brexit en Leadsom is voorstander van een snel vertrek van het VK uit de EU. Ze vindt dat zelfs de onderhandelingen niet afgerond hoeven te zijn voordat artikel 50, waarmee een lidstaat uit de Unie kan treden, wordt aangesproken.

Een van de redenen waarom Conservatieven tegen de EU zijn is omdat de Unie naleving van mensenrechten eist. Zo dwong de EU het Verenigd Koninkrijk min of meer tot het openstellen van het huwelijk voor homostellen. In een interview met ITV verklaart Leadsom dat ze tegen die gelijkstelling is omdat het huwelijk voorbehouden moet zijn aan christelijke hetero’s. In het VK is de Anglicaanse kerk de staatskerk en is een huwelijk daar meteen ook een burgerlijk huwelijk.

Leadsom is een zeer gelovig christen, volgens haar omgeving staat ze volgens eigen zeggen in direct contact met God en krijgt ze ook opdrachten. In het interview weigert ze daar op in te gaan omdat ze niet wil dat er grappen over gemaakt gaan worden. (video onder vanaf 7:10)

De andere kandidaat, Theresa May, heeft ook een slecht dossier als het om homorechten gaat. Ze stemde in het verleden consequent tegen wetten die homo’s gelijk rechten geven of bleef weg bij de stemming.

Geef een reactie

Laatste reacties (125)