Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hypernerveuze Theresa May geeft 'harteloos' interview over Grenfell Tower

  •  
18-06-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-06-18 om 19.01.37
De kritiek blijft aanzwellen tegen Theresa May en haar conservatieve, partij over hun reactie op de catastrofale brand in een Britse torenflat. Niet alleen weigerde May in eerste instantie bezoekers te ontmoeten en komen hulpdiensten voor voormalige bewoners die nu dakloos zijn veel te moeizaam op gang. Ook zijn velen ervan overtuigd dat de ramp voorkomen had kunnen worden en dat het neoliberale beleid van de Tories aan te rekenen valt dat er zo laks om werd gegaan met de brandveiligheid van het gebouw.
In het interview met Newsnight over de ramp is de Britse premier zichtbaar nerveus. Ze ontwijkt directe vragen met halfslachtige antwoorden. De platitudes waarmee ze steun wil uitdrukken voor de overlevenden komen over als holle frasen.
De reacties op de brand in Grenfell hebben nog veel meer impact op haar premierschap dan de twee recente terroristische aanslagen die recent in Groot-Brittanië plaatsvonden en misschien nog wel meer dan de Brexit. De reacties op het interview zijn vernietigend; ze wordt  ‘onmenselijk’ en ‘harteloos’  genoemd.
Lafaard
Vrijdagavond bestormden honderden mensen het stadsdeelkantoor van Chelsea en Kensington in Londen vanwege pure frustratie met de gemeenteraad die hun herhaalde alarmsignalen over de gebrekkige brandveiligheid jarenlang negeerden. ‘We want justice!’ scandeerden ze, en ‘Murderers! Murderers!’. Toen Theresa May wegreed uit Noord-Kensington schreeuwden bewoners ‘Coward!’ achter haar aan.
De demonstranten eisen duidelijkheid over het dodental, dat eerst op 17 en nu volgens officiële tellingen op 58 en groeiende wordt geschat. Volgens buurtbewoners moeten dit er veel meer zijn.
— M ???? (@LowkeyMo_) June 17, 2017
De demonstranten zijn woedend dat er nog geen enkel persoon ter verantwoording is geroepen en eisen dat lokale bestuurders, politici en ondernemers worden vervolgd.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.