Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hyves werft 25.000 orgaandonoren

  •  
14-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hyves_300.jpg
De grote donorshow van BNN leverde in 2007 maar 7300 nieuwe donoren op
‘Wil jij iemands leven redden?’ Met die oproep wist de sociale netwerksite Hyves dit voorjaar 25.000 nieuwe orgaandonoren te werven. De actie blijkt een van de meest succesvolste werving tot nu toe.
Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid meldde woensdag erg blij te zijn met het resultaat. Vergeleken met De grote donorshow van BNN in 2007 die wereldwijd aandacht trok, is het aantal aanmeldingen veel hoger. De donorshow leverde een klein 7300 nieuwe aanmeldingen op. Via Hyves hebben 217.000 bezoekers aangegeven ‘in principe’ hun organen te willen afstaan.
De actievoering via internet blijkt erg succesvol. In het kader van de Nationale Donorweek zal Hyves volgende week met een nieuwe actie komen. In Nederland sterven per jaar 135 mensen die wachten op orgaandonatie. In Nederland is vooral de vraag naar nieren groot. Daarvoor moeten patiënten vier jaar op de wachtlijst staan.  
cc-foto: Moosterbroek

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.