Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Icesave-akkoord op handen

  •  
05-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Eerdere rente-eis van 5,5 procent bijna gehalveerd
Nederland en IJsland hebben bijna een akkoord bereikt over de terugbetaling van de verliezen van Nederlandse rekeninghouders. Spaarders van Icesave raakten miljarden kwijt bij het faillissement van de IJslandse staatsbank. Eerdere rente-eis van 5,5 procent werd verworpen bij een referendum onder de IJslandse bevolking.
Icesave beloofde Nederlandse spaarders destijds een rente van 5 procent. Bij het faillissement had Nederland voor ruim 1,6 miljard euro in Icesave ingelegd.
Onderhandelingen tussen de Nederlandse en IJslandse overheid over terugbetaling van de gelden liepen stuk bij een referendum. Nederland eiste een terugbetaling met een rente van 5,5 procent. De IJslandse bevolking ging hier niet mee akkoord en verwierp het voorstel.
De IJslandse televisiezender Channel 2 heeft aangekondigd dat Nederland en IJsland bijna een akkoord hebben bereikt. Details moeten nog ingevuld worden, maar IJsland gaat het spaargeld rembourseren met een rente van 2,78 procent.
cc-foto: Artyvee

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.