Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ieder1 zegeviert in Amsterdam

  •  
25-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
fleurop
De langverwachte mars in Amsterdam van onder meer acteur Nasrdin Dchar, Ieder1, was zondag een groot succes. Duizenden mensen kwamen erop af. Diversiteit en tolerantie werden massaal gevierd. Ook minister Bussemaker liep met de mars mee. Grote afwezige was toch wel premier Rutte. Burgemeester Van der Laan van Amsterdam en zijn Rotterdamse collega, Ahmed Aboutaleb, lopen wél mee. Aboutaleb heeft het zelfs mogelijk gemaakt dat er speciale bussen vanuit Rotterdam naar Amsterdam reden. In totaal reden er vijf bussen met honderd man per bus aan boord. Ruttes Finse collega, premier Juha Sipilä, gaf zaterdag bij een soortgelijke mars in Finland – in tegenstelling tot Rutte dus –  wel acte de présence.
Sinds het aankondigen van het initiatief is er veel te doen geweest over de insteek en de zogenaamde motieven van de organisatie. Een aantal mensen koos ervoor om leeg te lopen op sociale media, veel meer nog lopen juist mee met de mars.
Om 16.30 vindt op het Museumplein een manifestatie plaats met optredens van onder meer Sef en Nasrdin Dchar.
Een sfeer-impressie:
ieder12
ieder1
samen13
ieder13
ieder14
ieder15
ieder16
 
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.