25

Iedere zomer ziet De Telegraaf een nieuw verslavingsgevaar

Iedereen junk: de waarschuwingsverslaving van verslavingsexpert Trubendorffer

De Telegraaf maakt lezers graag bang want dat verkoopt goed. In komkommertijd is dat soms wat lastig omdat de permanente dreiging van bijvoorbeeld een linkse machtsovername in Den Haag dan wat minder urgent is. Maar gelukkig is er verslavingsdeskundige Dick Trubendorffer.

In De Telegraaf waarschuwt Dick Trubendorffer van afkickcentrum Trubendorffer vandaag voor het gevaar van krasloten. Die duistere verleiders liggen op de loer bij kassa’s en zijn zo extreem verslavend dat gokjunks de spaarpotten van hun bloedeigen kinderen plunderen om te kunnen voorzien in hun kraskick.  

We moeten oppassen voor Amerikaanse en Italiaanse toestanden, waarbij mensen anderen beroven om krasloten te kunnen kopen.”

Amerikaanse toestanden! De schrik slaat de lezer om het hart. Die vergeet daardoor helemaal dat Trubendorffer in de zomer van vorig jaar in dezelfde krant waarschuwde voor… drugsfestivals! Verbied drugsfestivals, kopte de krant in juni 2014.

Wanneer kickboksgala’s verboden worden omdat zij broedplaatsen zijn voor criminelen, dan vind ik het vreemd dat de festivals waar jaarlijks drugsdoden vallen, wel gewoon mogen doorgaan.

Trubendorffer werd toen door de krant opgevoerd als GGZ-directeur, wat hij helemaal niet is. Een jaar eerder, in juni 2013, waarschuwde de verslavingsexpert voor… Twitter-verslaving!

Officiële statistieken zijn er nog niet, want daarvoor is het verschijnsel van sociale-mediaverslaving nog te vers. Maar in ons centrum zien we ontzettend veel gevallen binnenkomen, zo’n 30 procent van de nieuwe cliënten kampt hiermee.

In 2012 waarschuwde Trubendorffer voor meer verslaafden als gevolg van… het regeerakkoord! Dat levensgevaarlijke document bevatte maatregelen op het gebied van bekende verslavingen als de hypotheekrenteaftrek en daaraan toornen zou de Nederlander massaal naar de fles doen grijpen. Of erger.

Ze zullen vluchten in een schijnwereld op internet, maar ook hun heil zoeken in alcohol.” 

En de Nederlanders hadden het al zo moeilijk want een jaar eerder in 2011 waarschuwde Trubendorffer in De Telegraaf voor… computergames! Hij deed dat naar aanleiding van het uitkomen van het populaire spel GTA 4:

Zo’n spel kan een plaag worden. Fabrikanten van games maken gebruik van gedragspsychologen die de opdracht krijgen om een game zo verslavend mogelijk te maken. Absoluut geen frisse praktijken, maar het gebeurt wel.

Tussendoor waarschuwde hij ook nog even voor koopverslaving, in december 2014.

Koopverslaafden gebruiken vaak meerdere creditcards, wuiven het gezeur over hun uitgavenpatroon weg en willen vaak geld lenen. Ze proberen nieuwe aankopen zelfs voor vrienden en familie te verbergen. Zo laten ze pakketjes op verschillende adressen bezorgen.

En in 2011 was het paniek rond seksverslaving:

We beginnen het nu pas in kaart te brengen en er zit een alarmerend groeiende lijn in. Dat baart mij grote zorgen.

De helderste alarmerende lijn zit tot nu toe in de waarschuwingsverslaving van Trubendorffer die de schoorsteen van zijn kliniek moet laten roken. Misschien tijd om daar eens mee te stoppen.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)