Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ierland vraagt werklozen het land te verlaten

  •  
13-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
unemployed300
6000 werklozen ontvingen brief met baansuggesties elders in Europa ... Slechte betaling gecompenseerd met 'mediterraan klimaat'
Hoewel Ierland op het punt staat zich economisch te herpakken na de Europese bailout, die het gevolg was van de financiële crisis in 2008, kampt het land nog steeds met hoge kosten op het gebied van sociale zekerheid. De algemene werkloosheid is weliswaar gedaald tot het laagste niveau in vier jaar (12,5 procent), maar een op de vier jongeren onder 25 heeft nog steeds geen baan. De Ierse regering stuurde daarom 6000 werklozen een brief met het verzoek om elders in Europa een baan aan te nemen.
De voorgestelde banen – waaronder een functie als buschauffeur in Malta – betaalden niet allemaal even goed, maar werden bijvoorbeeld gecompenseerd met een ‘mediterraan klimaat’. De Ierse overheid verdedigde haar initiatief door te benadrukken dat de functies vrijwillig zijn en dat niemand gedwongen wordt het land te verlaten als ze dat niet willen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.