2

IJsland en Britten praten zonder Nederland over Icesave

Vertegenwoordigers van IJslandse regering op verzoek van Groot-Brittannië langer in Londen gebleven, nadat drielanden-overleg donderdag spaak liep

Vertegenwoordigers van de IJslandse regering hebben in Londen opnieuw informele gesprekken gevoerd met de Britten over een akkoord over Icesave. Nederland is hier niet bij. Vorige week donderdag liep het overleg tussen de drie landen vast. De Britten en IJslanders lijken nu zonder Nederland verder te praten. Dit meldt NRC.

Britse en IJslandse media meldden eerder dat gesprekken gaande waren over de afwikkeling van het faillissement van de IJslandse internetspaarbank. Officiële bronnen ontkennen echter dat het om echte onderhandelingen gaat. Dit schrijft NRC Handelsblad maandag. 

De IJslandse krant Morgunbladid meldt dat een deel van de IJslandse onderhandelaars op verzoek van de Britten in Londen is gebleven, nadat de onderhandelingen donderdag stuk liepen. De Britten zouden, net als de IJslanders, een referendum over de zaak willen voorkomen.

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zei zondag in het televisieprogramma Buitenhof dat Nederland nog wel betrokken is en bereid tot overleg. Volgens een woordvoerder van de minister is van concreet overleg op dit moment echter geen sprake.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)