Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

IJslanders willen 'versierder' Julien Blanc buiten het land houden

  •  
21-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
julienblanc.jpg
De controversiële Amerikaan ziet steeds meer landen hem de toegang weigeren ... IJslandse komiek roept alle mannen op Blanc te versieren
Na Australië, Groot-Brittannië en Brazilië willen ook voorvechters van vrouwenrechten in IJsland dat de controversiële ‘versiercoach’ Julien Blanc volgend jaar juni bij zijn geplande bezoek de toegang tot het land wordt ontzegd. Dat schrijft Icelandmag.com. Bijna duizend mensen hebben een petitie tegen de komst al ondertekend.
Ook in Nederland is er een petitie opgestart om de man de toegang tot het land te weigeren. Volgens de petitie staat een bootcamp gepland van 4 tot 6 december aanstaande. De man is volgens de Nederlandse petitie niet alleen seksistisch maar ook racistisch. In een video zegt hij:
Als blanke man in Tokio kun je doen wat je wilt: ik hobbel gewoon over straat, grijp gewoon meisjes bij hun hoofd vast, en gewoon zo, hoofd, op de pik.
Een IJslandse komiek is met een wel heel aparte methode gekomen om Blanc te bestrijden. In een online opiniestuk zegt hij dat het weigeren van personen een stom idee is. Volgens Hugleikur Dagsson zal hij alleen maar roepen dat het censuur is en zal hij dat samen met de uitzetting ‘vieren’. Dus roept Daggson elke man in IJsland op om de ‘chauvinistische homofoob’ te versieren.
Er is niets dat ze meer vrezen dan wanneer zij als vrouw worden behandeld.
Cc-foto: YouTube

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.