Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Ik ben de moeder van Adam Lanza'

  •  
17-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
ANP-AdamLanza.jpg
Moeder schrijft openhartig blog over relatie met haar eigen psychiatrische zoon Michael
In de Verenigde Staten heeft een blog voor flink wat opschudding gezorgd. Op de website The Anarchist Soccer Mom schrijft een moeder openhartig over haar onmogelijke relatie met haar psychiatrische zoon Michael. Ze begint met haar betoog dat het makkelijk is om over wapens te praten, maar dat het tijd wordt om de mentale aandoeningen op de agenda te zetten. Het artikel werd al snel overgenomen door Huffington Post en is al bijna een miljoen keer ‘geliked’.
Zo schrijft ze verder dat ze bang voor hem wordt, wanneer ze hem erop wijst dat hij zijn boeken op tijd terug naar de bibliotheek moet brengen, en hij daar met doodsbedreigingen op reageert. Ze moest uiteindelijk de politie bellen, en hem naar een psychiatrische instelling brengen, waar uiteindelijk geen plaats voor hem was. Ze eindigt haar verhaal als volgt:
Ik deel dit verhaal, omdat ik de moeder ben van Adam Lanza. Ik ben de moeder van Dylan Klebold en van Eric Harris. Ik ben de moeder van James Holmes. Ik ben de moeder van Jared Loughner. Ik ben de moeder van Seung-Hui Cho. Deze jongens, en hun moeders, hebben hulp nodig. Het is tijd voor een zinvol, landelijk gesprek over geestelijke gezondheid. Dat is de enige manier waarop ons land ooit echt kan genezen. God help me. God help Michael. Moge God ons allen helpen.
De moeder wil met haar bijdrage een discussie op gang brengen over de manier waarop er in de VS met psychiatrische patiënten omgegaan moet worden.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.