8

‘Ik kan en wil niet langer burgemeester van Bussum zijn’

Publiciteit rond declaratieonderzoek doet Heijman das om nog voor uitkomst onderzoek ... Stapt per direct op

De Bussumse burgemeester Henk Heijman stapt per direct uit zijn ambt. Volgens hem maakt de aanhoudende negatieve publiciteit rondom zijn persoon het ‘onmogelijk om nu en in de toekomst adequaat te blijven functioneren als uw burgemeester’. Dat schrijft hij zelf in een brief aan de gemeenteraad en het college van B&W van Bussem.

Henk Heijman schrijft aan de gemeenteraad:

Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat, ongeacht de uitkomst van dit onderzoek, de beeldvorming die rond mijn persoon is ontstaan mijn verdere functioneren als burgemeester onmogelijk maakt.

En:

Ik had mijn burgemeesterschap graag voortgezet. Onder de huidige politieke omstandigheden kan en wil ik niet langer uw burgemeester zijn.

Het declaratiegedrag van Heijman wordt onderzocht door de commissaris van de Koning, Johan Remkes. Dit naar aanleiding van berichten van lokale media over zijn woonlastenvergoeding die mogelijk onterecht zou zijn. Ook zou de burgemeester hoge reis-,lunch- en dinerkosten hebben gedeclareerd. Heijman woonde in de Achterhoek en tegelijkertijd ook in Bussum en kreeg een toeslag voor dubbele woonlasten. Het huis in de Achterhoek was echter geen koophuis maar een huurhuis.

NRC: Burgemeester Bussum per direct weg wegens integriteitsonderzoek

Brief Henk Heijman

Foto: Still YouTube-film Pieter Schut

Geef een reactie

Laatste reacties (8)