71

‘Ik mag al niets en dit ga ik gewoon doen’

RTL: kroonprins negeerde advies Beatrix ... Mozambique mengt zich in discussie ... RVD reageert op positie Oranjes in rijkenlijst Quote 500 

Koningin Beatrix raadde Willem-Alexander af een huis te nemen op het eiland Machangulu in Mozambique, meldt RTL Nieuws. Zij voorzag problemen met de combinatie vakantievilla en een arm Afrikaans land. Willem-Alexander zou desondanks doorgezet hebben met de woorden ‘ik mag al niks en dit ga ik gewoon doen’.

Naast de problemen rond het project in Mozambique waar RTL Nieuws melding van maakt, kampt de familie met meer tegenslag.

Het Koninklijk Huis is ook ‘getroffen’ door de financiële crisis. De Oranjes zijn geen miljardair meer, verklaarde de RVD tegenover zakenblad Quote. Het is voor het eerst dat de RVD reageert op de positie van de Oranjes in de Quote 500. De aanhoudende problemen dwingen de Oranjes tot meer openheid, beaamde Quote hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum gisteravond bij Pauw & Witteman.
Intussen mengt ook Mozambique zich in de discussie. NRC Handelsblad citeert uit een e-mail van de Mozambiquaanse minister van Toerisme Fernando Sumbana:

Sommige mensen zeggen dat het immoreel is een luxueus project te beginnen in een arm gebied. Maar wie goede investeringen in arme gebieden tegenhoudt bereikt het tegenovergestelde.”

Geef een reactie

Laatste reacties (71)