Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Illegaal heeft recht op stage, volgens rechter

  •  
03-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
ANP-18774083.jpg
Tweede Kamer wil debat met minister Kamp
Het is in strijd met het recht op onderwijs, als illegale jongeren geen stage mogen lopen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De 21-jarige illegaal Kelvin had een zaak hierover aangespannen tegen de Nederlandse staat.
De Nederlandse staat had onder meer aangevoerd dat het recht op onderwijs niet absoluut is en beperkt mag worden. De rechtbank vindt echter dat de staat alleen beperkingen mag aanbrengen als daarmee een gerechtvaardigd doel wordt nagestreefd en voor zover het middel proportioneel is om dat doel te bereiken. Door het onmogelijk maken van stages wordt volgens de rechtbank het recht op onderwijs echter in het hart getroffen en hiervoor zou geen rechtvaardiging zijn.
Asscher twitterde ‘Rechter bevestigt: stage is onderwijs! Grondrecht voor alle kinderen. Kamp zal suggestie dat ik wet overtreed vast snel zelf terugnemen.’
Kamerleden van PvdA, CDA, D66 en GroenLinks willen nu snel van Kamp horen wat hij gaat doen. Een woordvoerder van de minister laat weten dat Kamp de uitspraak bestudeert en daarna een besluit neemt over een eventueel hoger beroep.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.