8

Illegaal redt vrouw uit Tiber, krijgt verblijfsvergunning

Video: Bengaalse visser bedenkt zich geen moment en pleegt heldendaad

Er zijn veel verhalen over illegale vluchtelingen die gered worden. Maar het kan ook andersom. Een Israëlische vrouw is in Rome uit de Tiber gered door een illegaal die al vier jaar dakloos is en onder een brug woont.


De 32-jarige moslim Sobuj Khalifa, die in zijn geboorteland Bangladesh visser was, zag het lichaam van de vrouw voorbij drijven en sprong met kleren en al in het water om haar te redden. Khalifa kwam in 2008 naar Italië op een werkvisum maar zijn verblijfsvergunning is al jaren verlopen en hij wist dat hij door zijn actie in handen van de politie kon vallen met het risico uitgezet te worden. Hij verdient als illegaal de kost met de verkoop van bloemen en paraplu’s in de Italiaanse hoofdstad. Als beloning voor zijn heldendaad krijgt Khalifa een verblijfsvergunning voor een jaar.

De reddingsactie werd door de politie op video vastgelegd. De eerste minuten is te zien hoe de agenten zich met zwaailicht en sirene een weg door het verkeer in Rome banen op weg naar de plek des onheils. Vanaf de derde minuut komt de reddingsactie van Khalifa in beeld. Vanaf 4:32 is de held zelf aan het woord.

De 55-jarige joodse vrouw raakte naar verluidt te water bij een zelfmoordpoging.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)