Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Illegalenjacht in Rotterdam? GroenLinks wil spoeddebat

  •  
25-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
ANP-OpsteltenDonner300.jpg
Politieagenten moeten op straat vingerafdrukken gaan afnemen. Maar bij wie?
Minister Opstelten (Justitie) wil in Rotterdam beginnen met de actieve opsporing van illegalen, meldt het AD. Politieagenten worden uitgerust met apparatuur waarmee ze op straat vingerafdrukken afnemen. Voorzitter Arno Bonte van de GroenLinks-fractie in de Rotterdamse raad vreest dat de uitvoering op gespannen voet staat met het gelijkheidsbeginsel. ‘Met welke opdracht worden de Rotterdamse agenten straks op pad gestuurd?’, vraagt hij zich af. ‘Loopt straks iedereen op straat die niet lijkt op Henk en Ingrid de kans te worden onderworpen aan een politiecontrole?’
Fractievoorzitter Arno Bonte laat vandaag weten dat ook burgemeester Ahmed Aboutaleb zich wat hem betreft ‘vierkant tegen deze heksenjacht moet verzetten’, aldus het AD. De GroenLinkser vindt ook dat de Rotterdamse politie wel belangrijkere zaken aan zijn hoofd heeft.
Eerder plaatste ook de Kamerfractie van D66 kritische kanttekeningen bij de proef van Opstelten. Volgens de partij is de controle mogelijk in strijd met de privacywetgeving.
Foto: Opstelten (toen burgemeester van Rotterdam) en Donner (toen minister van Justitie) bij de opening van de detentieboot voor illegalen in 2008

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.