Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Imams weigeren massaal rituele lijkenwassing terroristen Londen

  •  
06-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
BRITAIN LONDON TERRORIST ATTACK AFTERMATH

© 2017-06-05 00:00:00 epa06012067 A handout photo made available by Britain's London Metropolitan Police Service (MPS) showing MPS Commader Mak Chishty (C) with faith leaders of London's Muslim

De islamistische terroristen, die afgelopen weekend Londen opschrikten door een aanslag te plegen, kunnen de rituele islamitische lijkenwassing op hun buik schrijven. Meer dan 200 imams en andere islamitische geestelijken hebben publiekelijk verklaard de dienst te zullen weigeren. De geestelijken willen door publiekelijk afstand te nemen van de daders, een signaal afgeven aan radicaliserende jongeren.
“We hebben besloten dat we een publiekelijk statement moeten maken, om een sterke boodschap over te brengen – namelijk, jullie zijn niet welkom in onze gemeenschap, niet in leven en niet in dood”, aldus Qari Asim, imam van de Makkah moskee in Leeds. Dat schrijft The Guardian.
"Deze beslissing is niet makkelijk genomen. Eén van de laatste dingen die je overledenen aanbiedt, is het vragen voor vergiffenis voor hen, van God. Door het begrafenisgebed niet uit te voeren, vragen we niet om vergeving."
Het is zeer zeldzaam dat de lijkenwassing en het begrafenisgebed worden geweigerd. Terroristen zijn er vaak van overtuigd dat ze door een daad van terreur in het hiernamaals beloond zullen worden. “We willen duidelijk maken dat dit niet het geval is. Als deze mensen weten dat imams en andere geestelijken niet voor hen zullen bidden en niet om vergiffenis voor hen zullen smeken, misschien zullen ze dan twijfelen aan hetgeen ze van plan zijn te doen”, aldus Rehanah Sadiq.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.