Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

IMF waarschuwt voor nieuwe bankencrisis

  •  
28-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
395 keer bekeken
  •  
bank_300_01.jpg
Christine Lagarde roept op tot meer politieke verantwoordelijkheid ... 'drastisch broekriem aanhalen overheid niet altijd verstandig'
De topvrouw van het IMF, Christine Lagarde, heeft zich uitgesproken over maatregelen die overheden moeten nemen om de crisis te bestrijden. Zo moet er vooral gekeken worden naar effecten op de lange termijn. Strikte bezuinigingingsmaatregelen leveren weliswaar snel resultaat op maar kunnen op den duur de crisis verergeren.
Ook moeten overheden ingrijpen in het bankwezen om een nieuwe crisis in die sector te voorkomen, verklaarde ze tijdens een speech in de Verenigde Staten.
De NOS schrijft:
Een goede maatregel is volgens Lagarde om Europese banken te dwingen op korte termijn hun kapitaalbasis te versterken. Dit zou nodig zijn om een nieuwe bankencrisis te voorkomen. Lagarde: “Banken moeten sterk genoeg zijn om de risico’s van staatsschulden en lage groei te weerstaan. Als dit probleem niet wordt aangepakt dan kan de economische zwakte gemakkelijk overslaan naar kernlanden en kan er een slopende liquiditeitscrisis ontstaan.
RTEmagicC_lagarde_473.jpg
cc-foto: Worth Baker , IMF

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.