111

IMF wil geen cent meer naar Griekenland

Internationaal Monetair Fonds wil geen hulp meer verstrekken

Het Internationaal Monetair Fonds heeft aangekondigd de hulp aan Griekenland te willen stopzetten. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel zondag op de website.

Untitled
De Europese leiders zouden inmiddels op de hoogte zijn gesteld van het voornemen van het IMF. Indien het fonds zich inderdaad terugtrekt, kan Griekenland in september niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

‘Het geduld is op’ schrijft Der Spiegel. Daags voordat de ‘trojka’, ofwel de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het IMF, de Griekse financiën weer zouden inspecteren, lijkt het IMF zich terug te trekken. Volgens Der Spiegel staat het nu al vast dat Griekenland er niet in zal slagen de schuldenlast in 2020 terug te brengen tot 120 procent van het bruto nationaal product, zoals vereist.

Indien Athene inderdaad meer tijd nodig heeft om dat doel te bereiken, is een nieuwe kapitaalinjectie nodig van 50 miljard euro. De eurolanden zijn echter niet bereid om nog meer geld in de Griekse economie te pompen, aldus Der Spiegel.

Der Spiegel: IWF will Griechenland-Hilfen stoppen

cc-foto: Tilemahos

Geef een reactie

Laatste reacties (111)