Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

IMF wil geen cent meer naar Griekenland

  •  
22-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griekenland300_02.jpg
Internationaal Monetair Fonds wil geen hulp meer verstrekken
Het Internationaal Monetair Fonds heeft aangekondigd de hulp aan Griekenland te willen stopzetten. Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel zondag op de website.
De Europese leiders zouden inmiddels op de hoogte zijn gesteld van het voornemen van het IMF. Indien het fonds zich inderdaad terugtrekt, kan Griekenland in september niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen.
3031355775_dabe78d392_n
‘Het geduld is op’ schrijft Der Spiegel. Daags voordat de ‘trojka’, ofwel de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het IMF, de Griekse financiën weer zouden inspecteren, lijkt het IMF zich terug te trekken. Volgens Der Spiegel staat het nu al vast dat Griekenland er niet in zal slagen de schuldenlast in 2020 terug te brengen tot 120 procent van het bruto nationaal product, zoals vereist.
Indien Athene inderdaad meer tijd nodig heeft om dat doel te bereiken, is een nieuwe kapitaalinjectie nodig van 50 miljard euro. De eurolanden zijn echter niet bereid om nog meer geld in de Griekse economie te pompen, aldus Der Spiegel.
cc-foto: Tilemahos

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.