Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Immigratiewetgeving in Arizona draait al op volle toeren

  •  
03-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Arizona.jpg
Op YouTube duiken de eerste beelden op van de beruchte immigratiewetgeving in Arizona
In Tucson werd maandag een vrouw aangehouden op verdenking van illegaal verblijf in de staat Arizona. Ze reed door een rood stoplicht en was om die reden aangehouden. Binnen tien minuten zat ze in een auto van de grenspatrouille.
“De agenten vroegen gelijk naar haar status; waar ze was geboren en waar ze woonde. De vrouw wilde daar niet op in gaan”, zegt een ooggetuige in het filmpje. Ze beriep zich onmiddellijk op een advocaat. Sinds vorige week donderdag mogen agenten in Arizona bij twijfel mensen ondervragen over hun status. De beruchte immigratiewet is in Arizona aangenomen om strenger te kunnen optreden tegen Mexicanen die illegaal in de VS verblijven. Dat schrijft het NOS-Journaal .
Critici vrezen dat de nieuwe methode leidt tot onderscheid op grond van etnische afkomst. Er waren veel protesten tegen de wet. Arizona werd door enkele Californische steden geboycot en ook was er een muzikaal protest van Rage Against the Machine, Kanye West en Massive Attack.
Lees meer over de immigratiewet van Arizona op de site van het NOS-journaal.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.