117

In 2015 opnieuw de broekriem aanhalen

Veel nieuwe wetgeving is vandaag ingegaan ... Overheidsorganisatie: Ten onrechte het idee dat er weinig verandert

Veel consumenten zullen in dit nieuwe jaar geconfronteerd worden met een flink aantal overheidsmaatregelen en aangepaste of nieuwe wetgeving.

Overheidsplatform Wijzer in geldzaken, waar koningin Máxima erevoorzitter van is, zegt dat er een onterecht beeld bestaat dat er voor consumenten qua geldzaken weinig verandert.

De organisatie zegt:

Iedereen bouwt in 2015 flink minder pensioen op. De verandering van de algemene heffingskorting, de oorzaak van de naheffing, krijgt in 2015 een vervolg. Ouders krijgen te maken met de afschaffing van verschillende regelingen. Dit kan vooral voor gescheiden ouders flinke inkomensgevolgen hebben. Huizenbezitters en huizenkopers krijgen te maken met nieuwe regels en vanaf september gaat het studieleenstelsel van start.

Het nieuwe jaar zal een uitdaging worden voor zowel de consument als de overheid om het huishoudboekje op orde te houden.

Wijzer in geldzaken:

De maatregelen die hiervoor getroffen worden, zijn stuk voor stuk ingewikkeld en de invloed van deze veranderingen op de persoonlijke financiële situatie kan groot zijn.

ND: Consument moet in 2015 broekriem aanhalen

Cc-foto: Skley

Geef een reactie

Laatste reacties (117)