Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

In beeld: demonstratie voor socialer Europa mondt uit in geweld

  •  
06-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rellen300.jpg
Video: vakbondsdemonstranten bekogelen agenten met stenen en sinaasappels in Brussel, ME zet waterkanon in
Enkele tienduizenden vakbondsleden uit diverse Europese landen hebben vrijdag in Brussel gedemonstreerd voor een socialer Europa en tegen het door de EU opgelegde bezuinigingsbeleid. De demonstratie kreeg echter een grimmig karakter, toen enkele tientallen actievoerders kort na afloop van de betoging de politie met sinaasappels en straatstenen bekogelden. Het geweld werd beantwoord met waterkanonnen en pepperspray.
Een woordvoerder van vakcentrale FNV – met zo’n tweeduizend betogers in Brussel – ontkende vrijdagmiddag dat er sprake was van rellen:
Onze mensen lopen alweer rustig naar de bussen. Er is wel sprake geweest van wat vuurwerk, maar dat is vaker zo bij demonstraties.
Vakbondsleden uit onder meer Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Italië en Polen demonstreerde vrijdag voor koopkrachtverbetering, meer werkgelegenheid en een Europees minimumloon.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.