Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

In Brazilië zijn ook protesten: voor vaccinatie

  •  
25-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brazil Protest

© A demonstrator holds a sign with a message that reads in Portuguese "Vaccines for all," during a protest against the government's response in combating COVID-19 and demanding the impeachment

Ook in Brazilië gingen dit weekend demonstranten de straat op om te protesteren tegen het coronabeleid van de regering. De kritiek van de Braziliaanse demonstranten staat haaks op die van de Nederlandse corona-ontkenners: zij verwijten de regering dat zij de pandemie niet serieus neemt.
Dat de rechts-radicale president Jair Bolsonaro weigert om zich te laten vaccineren stuit menige demonstrant tegen de borst, schrijft persbureau Reuters. Daarnaast zijn de betogers boos dat de vaccinatiecampagne niet van de grond komt, en Bolsonaro er maar niet in slaagt om de epidemie onder controle te krijgen.
Brazilië heeft na de Verenigde Staten de meeste coronadoden ter wereld: meer dan 215.000. Zeker 8,7 miljoen Brazilianen zijn sinds het begin van de pandemie besmet geraakt, blijkt uit de cijfers van de Johns Hopkins University.
De noordelijke stad Manaus die eerder al zwaar werd getroffen door het virus, heeft te kampen met een grote nieuwe uitbraak. Omdat de plaatselijke ziekenhuizen onvoldoende zuurstof hebben om de patiënten te behandelen, zijn zij aangewezen op de zwarte markt en leveringen uit Venezuela.
De populariteit van Bolsonaro neemt intussen af. Uit een peiling van vrijdag blijkt dat 40 procent van de ondervraagde Brazilianen zijn regering inmiddels slecht of verschrikkelijk vindt. “Ik heb enorme spijt van mijn stem op Bolsonaro”, aldus een 66-jarige demonstrante tegen Reuters. “Hij pakt de pandemie compleet verkeerd aan.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.